Amikor anya fáradt, fürdőbombákat tesztel

Mindent a Lush-ról, tesztekkel!

Minden anyuka szokott fáradt lenni, persze nem csak anyukák kiváltsága mindez, de mivel a blog írója, tehát én magam is anyuka vagyok, így maradjunk ezen a vonalon.

A család, munka és háztartás körüli tennivalók nagyon sokat kivesznek belőlünk, így úgy gondolom, hogy néha megérdemeljük mi is a kényeztetést. 

Amikor kevés időm van magamra, olyankor akár egy fürdőbomba is nagy örömöt tud okozni és az illatával, színeivel és pezsgésével kicsit kimozdít a mindennapokból. 

Tehát tényleg nem kell sok ahhoz, hogy egy kevés időt magunkra is tudjunk szánni. Az ilyen alkalmakhoz érdemes jó előre eltervezni, hogy mit érdemes beszerezni. 

Tekintve, hogy egyetlen olyan termék sem olcsó, ami picit is a luxus érzetét nyújtja, ezért érdemes szülinapokra, karácsonyokra időzíteni  a kívánságlistánkat. 

Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem ciki, ha megmondjuk a párunknak, szüleinknek, hogy éppen mi az aktuális kiszemeltünk, ami a kikapcsolódásunkat célozza.

Persze ez terjedhet egy egyszerűbb terméktől, egészen a luxuskategóriáig, a határ itt is a csillagos ég. 

Amik számomra fontosak a cég filozófiája és szemlélete tekintetében

 

 

"A brit központú Lush Fresh Handmade Cosmetics boltjai, melyek a szépségápolási termékek valódi „csemegeüzletei”, sok város bevásárlóutcáiban megtalálhatók. Az alapítás óta eltelt több mint két évtizedben az innováció és az etika a vállalat meghatározó értéke volt. "

• A fürdőbombát több mint 20 évvel ezelőtt találták fel, tehát tapasztalattal bírnak!
• Minden terméküket ők maguk találták fel, és  gyártják is őket: minden 100%-ban friss és kézzel készült
• 100% elkötelezettség az állatkísérletek ellen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
• Termékeik a Vegetarian Society minősítésével igazoltan 100%-ban vegetáriánusak
• Termékeiknek mintegy 85%-a a Vegan Society minősítésével igazoltan vegánok számára is használható
• Kínálatuk közel 40%-a pucér, azaz csomagolásmentes – és ez sok tonnával csökkenti a szeméttelepekre kerülő műanyag mennyiségét - Ez az egyik személyes kedvencem a Lush termékei tekintetében!

• A világ legnagyobb illóolaj-vásárlói közé tartozunk
A tégelyek és flakonok gyártásához 100%-ban újrahasznosított műanyagot használnak
• Termékeik több mint 65%-a öntartósító
• Az általunk használt lüszter nem tartalmaz műanyagot
• 100% mikroműanyag-mentes
• 100% ásványiolaj-mentes

Térjünk is vissza címben forgó fürdőbombákhoz!

 

A most tesztelt első termék a Lush egyik új fürdőbombája, a Cheer Up Buttercup.

 

Ahogy ígérik a termék oldalán a citromillatú mirtusz, a bizsergető lime és a vidám neroli garantáltan mosolyt fakaszt.   

 Nézzük, hogy ez teljesült-e! Luhs élményt kaptam?

Ahogy a kezembe vettem a terméket egy nagyon intenzív citrus illatot éreztem, ez volt az első benyomásom. 

Ezt követően a színe fogott meg. Biztos voltam benne, hogy így ősszel valami igazán sárgásan ragyogó színt szeretnék kipróbálni. 

A szín mellett feltűnt, hogy valamilyen, első ránézésre szárított virágszirom került a fürdőbombára. Azonban ezt elsőre nem sikerült beazonosítanom, levendulára hajazott, de szinte biztos voltam benne, hogy nem levendula, mivel annak túl intenzív lenne az illata egy másik erős illat mellé. 

Ezért segítségül hívtam a termék leírását, mert egyszerűen nem jöttem rá, hogy milyen virágszirom lehet. 

A kékes szín, mint kiderült stimmelt, de valóban nem levendula volt, hanem kék búzavirág. Érdekes választás, még nem találkoztam más terméknél ezzel az egyszerű kis virággal. 

Erre van egy angol játék is, ahogy az oldalon is olvasható:

"ha az állad alá szorítasz egy boglárkavirágot és az sárgán ragyogni kezd...szereted a vajat."

Az összefüggést nem igazán értem, de ettől függetlenül a szín és az illat alapján egyelőre tökéletes választásnak tűnt ez a termék. 

Kibontás után az illat csak még intenzívebb és érdekesebb lett, a fürdőszoba szinte megtelt az illattal. 

Ezt követően bedobtam a vízbe.

Viszonylag gyorsan elpezsgett, felszabadítva a kis szirmokat, amik a felszínen maradtak. Nagyon kellemes élmény volt a fürdőzés ebben a pompás színű vízben. 

 

 img_20171011_151921.jpg

 

Összetevők:

Parfüm, Lime olaj (citrus aurantifolia), Neroliolaj (citrus aurantium amara), Limonén, Kék búzavirág (Centaurea cyanus)

A képen citrus aurantium amara és citrus aurantifolia

A termék Természetes összetevőket tartalmaz, valamint biztonságos szintetikus anyagokat és  illóolajokat természetes formában.

A következő fürdőbomba a Lord of Misrule

Ahogy bedobtam a fürdőbombát a vízbe, kis pattogó hangok kíséretében elkezdett feloldódni. Először a zöld minden színében pompázott, majd ehhez keveredett a rózsaszín színvilág és ebből pedig egy egészen érdekes mély bordó szín állt össze. 
A pattogóhang pedig a pattogós cukortól származott. Mekkora ötlet fürdőzéshez szánt termék készítéséhez pattogós cukorkát bevonni! 
Az illata kevésbé volt intenzív, mint az első Cheer up Buttercupnak, de mindenképpen természetes, fűszeres hatást keltett és a bőrön egészen sokáig diszkréten érezhető is maradt. 
A leírás szerint egy csintalan fürdőbombával van dolgunk, ami a pattogós cukorka miatt kimondott hangsúlyossá vált. 
A földes illatot a pacsuli és a feketeborolaj szolgáltatta. 
A terméket a bolondok ünnepe ihlette, ami pogány gyökerekkel rendelkezik és nagyon jól szimbolizálja mindezt ez a fürdőbomba. 
img_20171013_163117.jpg
Ezt a bombát is kizárólag természetes összetevők alkotják, melyek, mint anya számomra még fontosabbak. Kisebbik gyermekemen többször tapasztaltam allergiás reakciót, ha én magam egy-egy új terméket használtam, mint például tusoláshoz, vagy hidratáláshoz. 
A fürdőbombák azonban semmiféle reakciót nem váltottak ki nála, így bátran merem használni őket ezután is.
    Pacsuliolaj                                                                                             Feketeborsolaj
Összetevők:

Most pedig jöjjön a személyes kedvencem, a karácsnyi kollekció egyik darabaja, a Snow Fairy fürdőbomba

 

img_20171013_162628.jpg

Kicsit Csinglingnek érezhettem magam egy rövid időre. Ahogy beledobtam a vízbe, valami fantasztikus tutti-frutti, békebeli fagylalt illata áradt szét. 
A kipezsgése pedig ennek a golyónak volt a leglátványosabb, ahogy a fehér és a rózsaszín rész csíkokban húzódott végig a víz tetején.
A pezsgés is elég sokáig tartott, így tényleg élvezetes fürdőzési élményt ígér és ez a fürdőbomba valóban remek ajándék lehet karácsonyra, remekül fog passzolni az ünnep témaköréhez. 
Emellett még bőrpuhító zselét is tartalmaz. A tapasztalatom az, hogy selymesebb lett a bőröm a használat után, bár a hatás nem hosszan tartó, de az illat kárpótolt érte, mert az itt is sokáig velem maradt.

 

A leírás szerint "vitorlázzunk a rágógumi tengerén, vattacukor- és tündérporból ragasztott hajón". Nekem nagyon tetszik ez a leírás, mint, ahogy a Lush leírások általában szellemes és találó.
Kinézet:                Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”
Illat:                       Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”
Látvány:                Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”
Tartósság a bőrönKéptalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”
Természetes összetevők: Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”Képtalálat a következőre: „bottle icon”
Allergizálás: Nem allergizál!

Végezetül pedig jöjjön a Lush mini kívánságlistám, a fürdőbombák vonatkozásában:

Mindhárom nagyon tetszik, mert ahogy a videókat néztem a kipezsgésük gyönyörű, a videókat a linkre kattintva Ti is elérhetitek, sőt az összes Lush fürdőbomba mellett találtok videót is, ami megkönnyíti a választást. 
Remélem hasznos volt a teszt, ha szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni látogass el facebook és instagram oldalaimra és iratkozz fel, hogy ne maradj le semmiről! 
 A termékeket köszönöm a Lush-nak!  
Hamarosan további Lush tesztekkel is érkezem, köztük a karácsonyi kollekció darabjaival!
Az, hogy a termékeket tesztelésre kaptam nem befolyásolta a véleményemet, azok kizárólagosan a tapasztaltakra épülő véleményemet tükrözik, melyeket a kipróbálás során szereztem a termékekkel!