Egészséges és egyben rémisztő nasi Halloweenre

Úgy gondoltam kicsit előbbre hozom a halloween bejegyzésemet, még a nagy dömpinget megelőzve, hátha más is kedvet kap a családunk kedvenc nasijához.

Bátran ajánlom a halloween ellenzőinek is, hiszen egészséges és finom, ráadásul mókás is, szerintem nem lehet nem szeretni. 

Az utóbbi években a tök mellett mindig faragtam almát is a gyerekeknek, mondom is, hogy miért.

Miért és mivel készüljünk halloweenre?

1. Tehetünk mi bármit, a gyerekeket érdekli a Halloween. Egyre több olyan impulzus éri őket, ami Amerikában már hagyomány, emiatt ők is szeretnék, ha itthon is része lenne az évnek a halloween megünneplése.

2. Amennyiben készülünk halloween-re, akkor tegyük azt egészségesen.

3. Kevés kézügyességgel a gyerekeknek egészséges és rémisztő nasit kínálhatunk. Bizton állíthatom, hogy a kézügyességet nélkülöző anyukák/apukák - mint én is -el fogják tudni készíteni.

4. Kevés hozzávalóból és szintén kevés anyagi ráfordítással ötletes nassolnivaló kerül az asztalra, a siker pedig garantált.

5. Mert valljuk be, mi felnőttek pedig szeretjük, amikor a gyerekek mosolyognak.

kep_184-crop1.jpg

 

Hozzávalók:
2-3 db alma (almánként kb 3-4 száj készíthető)
valamilyen sötétvörös lekvár, vagy szörp.
Az almákat vastagabb gerezdekre vágjuk, a gerezdekből a külső részből kivágunk egy szintén gerezdnyit, majd a kivágott részből fogakat formázunk, úgy, hogy egyik, vagy mindkét végük hegyes legyen. A szájrésznél késsel óvatosan lyukakat szúrunk és ügyesen ide beszurkáljuk az előre formázott fogakat. Érdemes pici citromlével megspriccelni, így kevésbé barnul.  A lekvárt tálalás előtt tegyük rá, de akár el is maradhat. 

Faragásra fel! Booooo! 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor látogass el az instagram oldalamra, illetve a facebookra, ahol további tartalmakkal találkozhatsz.