Az ősz slágere, karalábéfőzelék korianderrel - akár talpig sminkben is elkészíthető

Nagyon szeretem az őszben, hogy a főzelékek terén csak a képzeletünk szab határt. 

Most egy olcsó és gyorsan elkészíthető főzelékre esett a választásom, ami még egészséges is, és feltölt a téli napok előtt. 

Hozzávalók: 

4 közepes karalábé

3 ek. csapott liszt

olaj

pirospaprika

3 evőkanál tejföl

cukor, só

petrezselyem, vagy koriander

 Elkészítés:

A karalábét apró kockákra vágjuk.

Feltesszük főni annyi sós vízbe, ami ellepi, majd megszórjuk petrezselyemmel.

Puhára főzzük. 

Az olajat enyhén felhevítjük, beleszórjuk a lisztet és világos rántást készítünk. Ebbe még apróra vágott petrezselymet, vagy koriandert is hintünk, illetve pici pirospaprikát. Elkeverjük,  vízzel felengedjük és a karalábéhoz öntjük.  

Amikor felforrt belekeverjük a tejfölt, sóval és cukorral ízesítjük.  A cukrot ízlés szerint el is hagyhatjuk. 

A tetejére koriandert, vagy petrezselymet szórunk. 

Fasírttal, vagy pörkölttel tálaljuk. 

Szuper gyorsan elkészül, olcsó és nagyon finom. Sőt kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik.