Az ősz slágere, karalábéfőzelék korianderrel - akár talpig sminkben is elkészíthető
Nagyon szeretem az őszben, hogy a főzelékek terén csak a képzeletünk szab határt.
Most egy olcsó és gyorsan elkészíthető főzelékre esett a választásom, ami még egészséges is, és feltölt a téli napok előtt.
Hozzávalók:
4 közepes karalábé
3 ek. csapott liszt
olaj
pirospaprika
3 evőkanál tejföl
cukor, só
petrezselyem, vagy koriander
Elkészítés:
A karalábét apró kockákra vágjuk.
Feltesszük főni annyi sós vízbe, ami ellepi, majd megszórjuk petrezselyemmel.
Puhára főzzük.
Az olajat enyhén felhevítjük, beleszórjuk a lisztet és világos rántást készítünk. Ebbe még apróra vágott petrezselymet, vagy koriandert is hintünk, illetve pici pirospaprikát. Elkeverjük, vízzel felengedjük és a karalábéhoz öntjük.
Amikor felforrt belekeverjük a tejfölt, sóval és cukorral ízesítjük. A cukrot ízlés szerint el is hagyhatjuk.
A tetejére koriandert, vagy petrezselymet szórunk.
Fasírttal, vagy pörkölttel tálaljuk.
Szuper gyorsan elkészül, olcsó és nagyon finom. Sőt kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik.